Holnap közösen kitakarítjuk!

Április 22-én, szombaton 11-kor találkozunk a Kompnál, hogy közösen kitakarítsuk a Maros-partot. Ebben a szándékunkban nagyon eltökéltek vagyunk, és még a rossz idő sem tántoríthat el bennünket. Egyébként az előrejelzések szerint nem fog havazni, sőt még esni sem, s még izzadni sem fogunk a nagy melegben. Ideális időnk lesz.

Arra kérünk mindenkit, hogy jöjjön el, vegyen rész és utólag mesélje el minél több embernek, hogy mit követett el szombat délelőtt, a Föld Napján. Mert az azonnali célnál (hogy kitakarítjuk a Maros-partot) még fontosabb az az üzenet, hogy ne szemeteljünk, legyünk környezetbarátok. Hisz a valódi gondot nem a szemét összeszedése, hanem annak eldobása jelenti. Ehhez nevelésre, tudatosításra, mentalitásváltásra van szükségünk. Minél többen leszünk holnap, annál erősebb lesz ez az üzenet. Nem lehetünk közömbösek, hisz a mi környezetünkről, a mi érdekünkről van szó. Sőt, mi itt Marosvásárhelyen a Maros vizét isszuk, ebből tisztálkodunk, mosunk és mosogatunk. Senkinek nem lehet mindegy.

A Marosvásárhelyi Rádió által meghirdetett közösségi célú akció nem csak a szemétszedésről szól, a munkáról, a hétvégi túlórázásról, hanem az összefogásról is, és amint ígértük az aktív közönségtalálkozóról is, hisz ott lesznek a marosvásárhelyi média munkatársai, a Nemzeti Színház színészei, a hegyimentők, írók, sportolók, zenészek közéleti személyek, intézmények és cégek vezetői, akikkel közvetlenül beszélgethetünk közös ügyeinkről.

Ajánlott felszerelés: sportos, réteges ruházat, gumicsizma (ha van), bakancs, kesztyű, horgászháló (ha van)

Köszönjük a támogatást partnereinknek: Maros Megyei Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat, Fókusz Öko Központ, EKE, Rododendron, Milvus, Környezetvédelmi Őrség, Bioeel Aquaserv, Marosvasarhelyi Nemzeti Színház, Népújság, Erdélyi Magyar Televízió, Erdély FM, Gaga Rádió, Vészi TV, Cuvantul Liber, ADI Ecolect Mures, Multidecor…és a lista nyitott.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink