Holnap kezdődik Székelyföld Kerékpáros Körversenye

A szervezők megerősítették, hogy a Marosvásárheltyi Rádió és az Erdély TV mellett az M4 Sport, a magyarországi közszolgálati tévé sportcsatornája is több élő közvetítéssel jelentkezik holnaptól szombatig a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenyeről. Az augusztus 9-12. között zajló viadal Sepsiszentgyörgyön rajtol és Csíkszeredában zárul.

A közel 500 kilométeres körverseny nagy része Kovászna és Hargita megyék útjain zajlik, de egy kis szakaszon Brassó megyét is érintik. Újdonságnak számít, hogy a mezőny áthalad Erdővidéken, a Nagy-Homoród völgyén át érkeznek Székelyudvarhelyre, az utolsó napon pedig érintik a Fiság völgyét is, az utolsó etapon pedig Csíkszereda utcáin az eddigi 17 kör helyett csak tízet kell majd teljesíteni.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában 2.2-es kategóriájú viadal idei összdíjazása 11 ezer 500 eurót tesz ki, a viadal hivatalos csapatbemutatójára holnap, szerdán 18 órától kerül sor Sepsiszentgyörgön, és ugyanott, a város utcáin kialakított 5 egész 3 km-es szakaszon rendezik a prologot.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Dobos László
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink