Holnap éjfélig lehet igényelni a területalapú támogatásokat

Petre Daea mezőgazdasági miniszter felszólította a gazdákat, hogy legkésőbb holnap éjfélig nyújtsák be kéréseiket a területalapú támogatásra.

A miniszter megerősítette, hogy a határidő lejárta után minden kérést visszautasítanak. Hozzátette: a kérések időbeni benyújtása hozzájárul ahhoz, hogy időben történjenek a kifizetések is, és hogy minél több pénzt lehessen lehívni az Európai Uniótól a mezőgazdászok számára. A miniszter szerint 2017-ben Románia 3,3 milliárd eurót hívott le a hazai mezőgazdaság támogatására.

Mint fogalmazott ezeket a támogatásokat első körben az országos költségvetésből adják, és utólag kapják meg az Európai Uniótól, hogyha minden követelményt betartanak. Hangsúlyozta: a pénzeket minél hamarabb le kell hívni, hogy forgótőkét képezzenek a gazdaságban és újabb pénzeket generáljanak.

Hargita megyében több mint 1500 gazdát várnak

Több mint 1500 gazdát várnak Hargita megyében a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség irodáiba, hogy leadják a mezőgazdasági támogatási kérelmeiket.

Az igénylések benyújtása holnap, kedden jár le. Haschi András, az APIA igazgatója elmondta, hogy a gazdák idén sem számíthatnak hosszabbításra a mezőgazdasági kérelmek leadási határidejét illetően. Az érintett gazdák legkésőbb holnap délután 4 óráig nyújthatják be támogatási igénylésüket az APIA-hoz.

Forrás: Agerpres/Marosvásárhelyi Rádió
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

VASÁRNAPRA VÁLOGATTUK

Live Video

Partnereink