Hókáosz az országban: vonat és repülőjáratokat törölnek

16 déli megyében marad a sárga jelzésű hóvihar-riadó. Ez elsősorban a moldvai megyéket, Dobrudzsát illetve az ország déli megyéinek egy részét érinti. Az Országos Meteorológiai Intézet meteorológusa Dinu Mărășoiu szerint a nap folyamán az időjárás alakulása szerint fogják a sárga jelzésű hóvihar-riadót meghosszabbítani.

Országos szinten tegnap este óta több mint 80 vonatjáratot törölt a Román Vasúttársaság. Ez a döntés elsősorban az ország déli megyéiben utazó vagy oda utazni akaró személyeket érintette. A vasúttársaság az erős hófúvásokkal illetve havazással indokolta döntését. Azok a vonatok, amelyek továbbközlekedtek másfél-két órás késéssel értek a célállomásokra. Ez az ingázó személyeket is érintette mivel több megyében megnehezítette a munkahelyekre való eljutást.

A Román Állami Vasúttársaság ma 56 vonatjáratot töröl. A Digi24 hírportál szerint a 12 régiók közötti illetve 44 regionális vonatjáratot törölnek elsősorban a délkeleti megyékben. Azok a vonatjáratok, amelyek már elindultak a célállomások felé jelenleg átlagosan 20 perces késéssel közlekednek. Informálódni a Román Vasúttársaság honlapján lehet, ahol reális időben lehet követni az országban közlekedő vonatok helyzetét.

25 járatot töröltek a Bukaresti Henri Coanda Nemzetközi repülőtéren. Ez elsősorban a Wizzair, Tarom és Ryanair járatait érintette. A leszálló gépek 5 órás késésekkel érkeztek, mivel a repülőtér kifutó pályáinak takarítása a nehéz időjárási körülmények miatt akadozott. A repülőtéren tartózkodó utasok arra panaszkodtak, hogy nem kaptak megfelelő információkat a jelenlegi helyzetről illetve segítséget sem arra az esetre, ha a repülőtéren kell tölteniük a következő napot. Valentin Iordache a repülőtér kommunikációs igazgatója szerint azok az utasok akik nem tudnak elutazni az időjárási körülmények miatt, ingyen átirathatják jegyeiket egy későbbi járatra.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink