Hívei kiszabadították a volt odesszai kormányzót és egykori grúz elnököt

Hívei kiszabadították ma a rendőrségi mikrobuszból Kijevben Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzót és egykori grúz elnököt a helyszíni ukrán médiajelentések szerint.

Az UNIAN ukrán hírügynökség azt jelentette, hogy Miheil Szaakasvili támogatói feltörték annak a mikrobusznak az ajtaját, amelybe a hatóságok ültették, majd kiszabadították a járműből. Előtte a jármű több ablakát kövekkel bezúzták. A NewsOne hírtelevízió helyszíni élő közvetítésében arról számolt be arról, hogy Miheil Szaakasvili hívei gyűrűjében elindult az ukrán parlament épületéhez, ahol beszédet intézett az ukránokhoz. Arra szólította fel a kijevieket, hogy gyülekezzenek a Majdanon, azaz a Függetlenség terén, és “békés demonstrációval szabaduljanak meg” Petro Porosenko ukrán elnöktől és környezetétől, továbbá a Kremlhez közel álló Viktor Medvedcsuk ukrán politikustól, Rinat Ahmetov donyecki üzletembertől és minden más oroszbarát oligarchától.

Az ukrán állampolgárságától megfosztott, így hontalanná vált Miheil Szaakasvilit ma vették őrizetbe a hatóságok, miután házkutatást tartottak a Majdan tőszomszédságában lévő lakásában. Jurij Lucenko ukrán főügyész mai sajtótájékoztatóján kijelentette: hivatalának olyan bizonyítékok vannak birtokában, amelyek szerint Miheil Szaakasvili kijevi kormányellenes demonstrációit a 2013-2014-es Majdan-tüntetések nyomán Oroszországba menekült Viktor Janukovics, a hivatalából leváltott – oroszbarát – egykori ukrán elnök környezete pénzelte.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink