Heves tájfun söpört végig a Fülöp-szigeteken

Heves tájfun söpört végig a Fülöp-szigeteken, a Nock-Ten nevű trópusi vihar miatt négy ember meghalt, épületek dőltek romba, öt tartományban megszűnt az áramszolgáltatás, több tízezer ember vált hajléktalanná Ázsia legnagyobb katolikus országában a karácsonyi ünnepek idején.

Bár a vihar ereje a korábban becsülthöz képest gyengült, óránkénti sebessége még így is elérte a 130 kilométert, a széllökéseké pedig a 215 kilométert. A meteorológusok előrejelzése szerint a vihar ma a sűrűn lakott Bantangas és Cavite tartományok és Manila déli része felett haladt el.

A nap folyamán várhatóan a Dél-kínai-tenger felé folytatja útját. Ez volt a legerősebb tájfun azóta, hogy 2013-ban a Haiyan szupertájfun 7350 ember halálát okozta a Fülöp-szigeteken. A korábbi súlyos tragédia ellenére a hatóságoknak nagy nehézségekbe ütközött, hogy az embereket meggyőzzék, szakítsák félbe a karácsony ünnepét és menjenek óvóhelyre mielőtt lecsap a pusztító szélvihar. Egyes helyeken erőszakkal kellett érvényt szerezni a hatóságok evakuálási felszólításának.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink