Hétfőn dőlhet el a katolikus gimnázium sorsa

Az RMDSZ tanácsosai nem szavazzák meg a beiskolázási tervet, amennyiben nem szerepel benne a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium – nyilatkozta Naprakész című műsorunkban Csiki Zsolt a marosvásárhelyi tanács RMDSZ frakciójának vezetője.

A mai rendkívüli tanácsülésen szóvá tették azt is, hogy nem csupán az Unirea Kollégium szülői bizottsága, hanem a polgármesteri hivatal is megtámadta a bíróságon azt a döntést, amelynek értelmében, a Bolyai Farkas Líceum katolikus osztályait átvette a Római Katolikus Gimnázium.

Korábban a polgármester személyesen biztosította a Római Katolikus Gimnázium szülői közösségét arról, hogy nincs amitől tartaniuk és számíthatnak a segítségére. A tanácsülésen néhány szülő Ne játszatok gyerekeink jövőjével feliratú pólókban vett részt. Az önkormányzati képviselők hétfőre rendkívüli ülést hívtak össze, amelyre meghívják Dorin Florea polgármestert, Nadia Rață megbízott Maros megyei főtanfelügyelőt, és a városháza részéről a tanintézményekkel foglalkozó illetékeseket.

Forrás: MVR
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ZENÉS ÜZENETEK

Live Video

Partnereink