Hatályon kívül helyezte a kormány Btk-t módosító rendeletet

Sürgősségi rendeletet fogadott el a kormány a büntető törvénykönyvek módosításáról szóló rendelet hatályon kívül helyezéséről. A 2017/13. Számú sürgősségi kormányrendeletet hatálytalanító határozat alig másfél órával a kormányülés befejezése után megjelent a Hivatalos Közlönyben. A kormányülésen Sorin Grindeanu miniszterelnök felkérte az igazságügyi minisztert, sürgősen kezdeményezzen közvitákat a politikai pártok, illetve a civil szféra képviselőivel a hatályon kívül helyezett rendeletben szereplő témákról.

A kormányfő a tegnap esti sajtótájékoztatóján is jelezte már, hogy a kormányzó szociál-liberális koalíció továbbra is kitart amellett, hogy összhangba hozza a büntetőjogot az Alkotmánybíróság döntéseivel. A kormány ezért egyeztetésre hívja a parlamenti pártok képviselőit, hogy a taláros testület határozatai és a rendelet jelenlegi formája alapján törvénytervezetet terjesszen a parlament elé a szükséges módosításokról.

A rendkívüli kormányülésén azt a memorandumot is elfogadta a kabinet, amely szerint feloldják a 2016. május 18-i, valamint a 2017. január 31-i kormányülések jegyzőkönyvének titkosítását. Előbbi ülésen a Dacian Cioloş vezette kabinet, utóbbin a Sorin Grindeanu-kormány fogadott el a Btk.-t módosító rendeletet.

Forrás: Agerpres/Digi24
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

RÁDIÓS RÉTES

Live Video

Partnereink