Hat teherautónyi szemetet sikerült összegyűjteni

„Legalább a következő generációk legyenek környezettudatosabbak” ezt a következtetést vonták le a Marosvásárhelyi Rádió által kezdeményezett a Föld Napja alkalmából szervezett közösségi célú Maros parti takarítási akció során a résztvevők.

Az előzetes várakozásokhoz képest több mint 250 személy vesz részt a mai közösségi célú akción. A Marosvásárhelyi Rádió igazgatóhelyettese Szász Attila szerint minden előre bejelentkezett intézmény, cég valamint az akciót támogató marosvásárhelyi média munkatársai jelen van a megmozduláson. Hozzátette olyan egyesületek is részt vesznek a takarítási akción, amelyek nem jelezték előre részvételi szándékukat. Mint mondta az egyesületek komoly logisztikai felszereltséggel jelentek meg a helyszínen, többek között motorcsónakokkal is, amelyek segítenek a takarítási folyamatban.

Szász Attila hangsúlyozta az akciónak nevelési célja is van, a környezettudatosság elmélyítése szempontjából. A Maros Megyei Környezetvédelmi Hivatal vezetője Máthé János elmondta a következő napokban ellenőrzéseket fognak végezni a folyóvizek kitisztítása érdekében a megye teljes területén. Hozzátette eddig az összes leellenőrzött településen találtak rendellenességeket. Az akció támogatói 1.100 szemetes zsákot ajánlottak fel, ugyanakkor a résztvevők felkészülve jelentek meg a takarítási akción. Az esemény délután 4 órakor ér véget.

Galéria: Marosvásárhelyi Rádió/Rákóczi Kinga

Forrás: MVR
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink