Három világcsúcs úszásban! Helyszíni tudósítás!

A riói olimpia második napján Kapás Boglárka a női 400 méter gyorsúszás döntőjében a 4. helyen zárt. A döntőt az amerikai Kathleen Ledecky világcsúccsal nyerte meg, mögötte a brit Jazz Carlin és az amerikai Leah Smith végzett. Kapás Boglárka érmet szeretett volna, de nem csalódott:

A női 100 méteres hátúszás elődöntőjében szállt vízbe a friss olimpiai bajnok, Hosszú Katinka. A magyar úszó másodikként csapott a célba és bejutott a fináléba. Az amerikai Kathleen Ledecky világcsúcsán kívül, még két világrekord dőlt meg vasárnap este a riói uszodában: előbb a női 100 méter pillangón a svéd Sarah Sjöström saját világcsúcsával versenyzett, a férfi 100 méteres mellúszásban pedig a brit Adam Peaty esélyeshez méltóan óriásit hajrázva megdöntötte a saját maga által az előfutamban felállított világcsúcsot. Az este utolsó versenyszámában, a férfi 4×100 méteres gyorsváltóban az Egyesült Államok magabiztos győzelmet aratott, maga mögé utasítva a francia és az oroszokat lehajrázó ausztrál váltót. Az amerikai váltó második embereként vízbe szálló Michael Phelps 19. olimpiai aranyérmét szerezte meg.

A romániai úszók is szépen helytálltak, előbb a 4×100 méteres gyorsváltó lett 15., majd a fiatal Robert Glință élete első olimpiáján 100 méteres hátúszásban bejutott a döntőbe.

A riói tudósítás támogatója a Tusnád Ásványvíz, “frissesség a hegyek szívéből”!

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink