Harmadik napja tart az országos gyász

Harmadik napja tart a kormány által meghirdetett országos gyász a tűzvész emlékére. Tegnap Bukarestben több mint tízezer ember vett részt azon a felvonuláson, amelyet a balesetben elhunytak emlékére szerveztek. Az Egyetem téren összegyűlt emberek virágokkal és gyertyákkal vonultak a tűzvész helyszínére, hogy kifejezzék együttérzésüket a sebesültekkel és az áldozatok hozzátartozóival. Egyébként országszerte tartottak tegnap megemlékezéseket.

Sok száz véradó állt sorban a hétvégén a vérközpontok előtt, így sikerült néhány napra elegendő mennyiségű vért biztosítani a sérültek ellátására. Tegnap óta a marosvásárhelyi vérközpontban is fogadják az önkéntes véradókat. Az intézmény sajtószóvivője arra kéri a lakosságot, hogy a torlódások elkerülése érdekében amennyiben tehetik, szerdától kérjenek időpontot a véradásra, mára és holnapra ugyanis nagyobb csoportok jelentkeztek be.

A fővárosi transzfúziós központ vezetője szerint 0-s vércsoportból RH negatív és RH pozitív, az A2, B3 és AB4 várcsoportból pedig RH pozitív típusú vérre van a legnagyobb szükség.

Forrás: Digi24
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink