Hangversennyel biztatták adományozásra a jelenlévőket

Gyergyószentmiklóson tegnap az örmény katolikus templomban, az orgona felújítását támogatta koncertjével a Szent Miklós Kamaraegyüttes. A felújított orgonát július 9-én szentmise keretében áldja majd meg Jakubini György érsek, örmény kormányzó.

A jelenleg is tartó felújítási munkálatok a Hargita Megye Tanácsától kapott pénzből kezdődtek el. Az Arany minősítésű Szent Miklós kamarakórus és hangszereket is megszólaltató tagjai Kolcsár Árpád vezetésével színvonalas hangversennyel biztatták adományozásra a jelenlévőket, abban a reményben, hogy a felújított orgona nagyobb átélésre késztesse majd a híveket, illetve, hogy orgonakoncertek is felcsendülhessenek majd az értékes hangszeren.

Gál Hunor, örmény plébános elmondta, hogy az orgonáért 1923-ban volt utoljára hangverseny a templomban. Tudatta, hogy a D hangot megszólaltató szélső sípot jelképes tulajdonuknak tekinthetik a Szent Miklós Kamaraegyüttes tagjai, s hogy ezt az utókor is tudja a gravírozott felirat a sípon is olvasható. A felújított pneumatikus orgonán, az avatóünnepség részeként, július 8-án este lesz az első hangverseny.

Forrás: MVR/Vincze Csilla
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

RÁDIÓSZÍNPAD

Live Video

Partnereink