Hamarosan újabb frekvencián a Marosvásárhelyi Rádió

Az Országos Audiovizuális Tanács ma egyöntetűen elfogadta és jóváhagyta a rádió újabb, 92,3 tizedes ultrarövid hullámsávú sugárzási engedélyét Gyergyószentmiklós vételkörzetében. Erre azért volt szükség, mert a Gyergyói-medencében nem mindenhol volt jó minőségben vételezhető a Marosvásárhelyi Rádió műsora. A rádió vezetősége igyekszik mielőbb beüzemelni az említett adót.

Szász AttilaSzász Attila, rádiónk főszerkesztő-helyettese elmondta: Az a cél, hogy a teljes Gyergyói-medencét jobb minőségben lefedjük. Jelen pillanatban is a Gyergyói-medence nagy részében hallgatható a Marosvásárhelyi Rádió, de nem túl jó minőségben, van egy pár nagyközség, ahol rosszul vagy egyáltalán nem fogható, ezt a problémát szeretnénk orvosolni ezzel az új frekvenciával, amely Gyergyószentmiklósról, tehát a városból fog sugározni, és reményeink szerint lefedi az egész medencét, így a hallgatók jobb minőségben férnek hozzá a Marosvásárhelyi Rádió műsoraihoz. Az Audiovizuális Tanács egyöntetűen elfogadta ma a kérésünket.

A frekvencia beüzemelésére törvényesen egy év áll rendelkezésre, de a rádió szeretné minél hamarabb ezt megvalósítani. Ez már a Román Rádiótársaság feladata, hogy felszerelje az adót, és üzembe helyezze a frekvenciát.

Számunkra a Gyergyói-Medence volt kiemelten fontos, és reméljük, hogy a ma megszavazott frekvenciával ezt a gondot megoldjuk. Persze ez nem azt jelenti, hogy még ne lennének problémás térségek, az Olt mentén is elég rossz minőségű a vételezés, például Tusnád és Sepsiszentgyörgy között, ott ahol egy kicsit szűkebb az Olt völgye. A jövőben ezekre is megpróbálunk megoldást találni! - fejtette ki a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztő helyettese.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

BAK-ELIT PARTY – Dj. Dr Tötivel

Live Video

Partnereink