Halálra fagyott egy sepsiszentgyörgyi hajléktalan

Halálra fagyott egy sepsiszentgyörgyi hajléktalan, kihűlt társát kórházban kezelik. A rendőrséget ma valamivel 7 óra előtt riasztotta egy járókelő, hogy a sepsiszentgyörgyi központi parkban két, látszólag elhunyt személy fekszik a földön, számolt be híradónknak Nicoleta Tolvaj Marin szóvivő.

Az 112-es sürgősségi hívószámon érkező riasztást követően azonnal a helyszínre sietett a SMURD rohammentő szolgálat, illetve egy mentős csoport és a rendőrség is. Mint kiderült a hajléktalan, 50-es éveiben járó férfi, az éjszaka -6 Celsius fokra süllyedt hőmérséklet és italozás miatt hunyt el az utcán. Társát hipotermiás tünetekkel, eszméletlen állapotban szállították kórházba.

A sepsiszentgyörgyi hajléktalan szálló vezetője, Székely Róbert az eset kapcsán híradónk érdeklődésére elmondta: ismerik minkét áldozatot. Ők egy olyan 5 hajléktalanból álló csoport tagjai, akik csak a nagyon fagyos időszakokban vonulnak be az éjszakai menedékhelyre, ott ugyanis tilos az italozás. „Rendszeresen hívjuk őket, de nem tudjuk kényszeríteni, hogy az éjszakai szállóra vonuljanak”, mondta Székely Róbert. Az éjszakai menedékhelyen jelenleg 25-30 hajléktalan tölti az éjszakákat. Még mintegy 10 hajléktalan van a városban, akik a fagyos téli időszakban vonulnak be.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink