Gyergyószentmiklós díszpolgára lett Bocsárdi László

A város legrangosabb kitüntetését a Figura megalapításáért ítélték oda Bocsárdinak, és a Szent Miklós Napi ünnepi tanácsülésen nyújtották át.

bocsardiHarminchárom évvel ezelőtt Bocsárdi László Gyergyószentmiklóson hozta létre Erdély legjelentősebb kísérleti színházi társulatát, amelyből a rendszerváltás után Figura Stúdió Színház néven megalakult a VII. romániai magyar színház. A Figura azóta is színházi élményt biztosít az egész Gyergyói-medence számára, előadásainak színvonalát számos díj bizonyítja, miközben közel harminc gyergyószentmiklósi fiatalból lett színész vagy színházi szakember.

Köszönetképpen mindezért, Gyergyószentmiklós örökös tagjai közé fogadta Bocsárdi Lászlót, akinek a Díszpolgári kitüntetést a város vezetői, Nagy Zoltán polgármester és Lenn Emil alpolgármester nyújtották át. A díjazott nem leplezte meglepetését, és elmondta, hogy nagy örömmel jött, mert az a tíz év, amit Gyergyószentmiklóson töltött nagyon fontos volt az életében. Miközben művészként azt próbálja leleplezni, ami az embereket eltávolítja önmaguktól, ez a díj polgári minőségében erősíti meg. Kellemes érzés számára, hogy egy folyamatot el tudott indítani, hogy nagyon sok ember ebből az energiából táplálkozva életpályát választott és ennek a közösségnek a hírét viszi a világba.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Vincze Csilla
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÉRTSÜNK SZÓT

Live Video

Partnereink