Górcső alá kerül a Korrupcióellenes Ügyészség

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél eljött a tisztázások ideje – jelentette ki hétfőn Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

A minisztérium székházában nyilatkozó Toader azt mondta, már a 13-as kormányrendelettel kapcsolatos vizsgálatra vonatkozó jelentésében erősen meghúzta a vészharangot az Országos Korrupcióellenes Ügyészség tevékenységével kapcsolatban, és felhívta a figyelmet, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek az alkotmányos előírások betartásával kell működnie.

Teljes meggyőződésünkkel támogatjuk a korrupcióellenes harcot, de kérem, jegyezzük meg, hogy a korrupcióellenes harc nem csak a DNA-t jelenti, nem csak büntetések és ítéletek végrehajtását jelenti. Elsősorban a korrupciós cselekedetek megelőzését jelenti, a büntetőjogi lépés csak a végső megoldás - vélekedett az igazságügyi miniszter.

A Korrupcióellenes Ügyészséggel kapcsolatban felröppent legutóbbi feltételezésekről Tudorel Toader elmondta: a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ellenőrző testületéhez fordult a nyilvánosságra került hangfelvétel ügyében, kérve, hogy a testület tisztázza annak hitelességét.

Toader kijelentette: felkérte a CSM ellenőrző testületét, hogy értékelje ki a Korrupcióellenes Ügyészség és a Legfőbb Ügyészség vezetőségének tevékenységét, lévén, hogy erre már 10 éve nem került sor.

Remélem, az nyer majd megállapítást, hogy nincs szelektív igazságszolgáltatási rendszerünk’ – jegyezte meg Toader. Támogatjuk a korrupciós cselekedetek megelőzését, de igazságügyi miniszterként kötelességem, hogy ne csak a pozitív oldalát lássam, vagyis azt a tényt, hogy sok tettest lelepleznek és elítélnek, hanem a negatív oldalát is, éspedig, hogy sok román állampolgárt letartóztatnak, vizsgálatot indítanak ellene, bíróság elé állítják, esetleg el is ítélik, hogy aztán később kiderüljön ártatlanságuk, ami valóságos tragédia, és fekete folt Románia igazságszolgáltatói rendszerén – tette hozzá a tárca vezetője.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink