Gerincferdülésben szenvedő gyerekeknek szerveznek tábort Marosvásárhelyen

Romániában a gerincferdülés előfordulási aránya nagyon magas. A szkoliózis inkább kislányoknál fordul elő, a statisztika szerint tíz kislányból egy szenved gerincferdülésben. A gond az, hogy nálunk nem szerveznek ingyenes szűréseket, vagy csak nagyon ritkán. Ezért sok szülő későn veszi észre gyermekén a rendellenességet, akkor, amikor már a műtét elkerülhetetlen. A ScoliCamp elnevezésű tábort harmadik alkalommal szervezi az Ortoprofil Prod Románia és a Terápia a Mozgásért Központ. A tábor olyan gyerekeknek, fiataloknak szól, akik korrekciós fűzőt viselnek.

Az egy hétig tartó összetett program nemcsak modern gerincterápiás kezelést, hanem pszichoterápiás és a társadalomba való beilleszkedést elősegítő foglalkozásokat is tartamaz. A fiatal résztvevők megtanulják, hogy a fűző nem a kamaszkor ellensége, hanem sokkal inkább egy eszköz, amely a gyógyulást segíti.

Bódizs Edit tegnap a tábor helyszínén beszélgetett Szilágyi Zsolt terapeutával, a fűzőket készítő Kovács Ferenc technikussal, és egy táborozó kislánnyal.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT ERDÉLY!

Live Video

Partnereink