Furcsa helyzeteket idézett elő az egészségügyben a pénzügyi reform

A brassói Gyermekkórház menedzsere lemondott tisztségéből azért, hogy sebészként dolgozhasson ezentúl, ami nagyobb jövedelemmel is jár.

A pénzügyi reform furcsa helyzeteket idézett elő az egészségügyben. A brassói Gyermekkórház menedzsere, dr. Liviu Muntean úgy döntött, hogy lemond tisztségéből és sebészként dolgozik ezentúl. Mint mondta, a menedzseri fizetés nem változott, viszont az orvosok bére megkétszereződött. Véleménye szerint, a menedzsernek kellene lennie a legnagyobb fizetése az intézményben, hiszen ő a felelős minden történésért.

A kórházmenedzseri fizetés 49oo lej maradt, míg a sebészi fizetés 1o 9oo lejre növekedett. Liviu Muntean jelenleg a kórház orvosigazgatója. A pénzügyi reform azonban épp azokat sújtotta, akik amúgy is kis pénzből gazdálkodtak: a kórház kiegészítő személyzete, vagyis a takarítók, az ápólók egy része 5oo és 7oo lej közötti összeggel kevesebbet kapnak mint eddig.

Adrian Veștea megyei elnök közölte, hogy azokban az egészségügyi intézményekben, amelyek a Brassó Megyei Tanács fennhatósága alá tartoznak március 1-jétől csak egy bérpótlékot folyósítanak az alkalmazottaknak. Emiatt 2oo és 8oo lej közötti összeggel kevesebbet kapnak most ezek a dolgozók. A megyei közigazgatás fennhatósága alatt levő egészségügyi alkalmazottak 15 százaléka, azaz 4662 személy kap kisebb fizetést

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Petki Judit
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink