Friss zöldségeket és gyümölcsöket kapnak az iskolások

A képviselők kedden fogadták el, hogy az európai irányelveknek megfelelően friss gyümölcsöt, főként banánt kaphatnak a romániai iskolákban tanuló diákok, ezen rendelet alapján pedig Románia csatlakozik az Európai Unió iskolai programjához.

Az iskolai programnak két összetevője van: egyrészt támogatja a friss gyümölcs- és/vagy zöldségfogyasztást, másrészt bevezeti az ezek fogyasztására ösztönző nevelési intézkedéseket. A programon keresztül biztosítják, hogy az ország hatékonyan használja ki az Európai Unió segítségét.

Ha Románia ezt a forrást nem használja fel, akkor ezek elveszhetnek. – véli Szabó Ödön parlamenti képviselő. A törvénytervezetet minden parlamenti frakció támogatta. A szenátus már elfogadta a tervezetet, így a kérdésben a képviselőház volt a döntő fórum.

Szabó Ödön parlamenti képviselő rádiónknak azt is elmondta, hogy az RMDSZ mindemellett napi egy meleg ételt is szeretne biztosítani a tanulók számára, hiszen vannak olyan diákok, akik délutánra is az iskolákban maradnak, de ez csak úgy lehetséges, ha megfelelő étkeztetést is biztosítanak a számukra.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink