Fordulat állt be Markó Attila ügyében

Visszaküldte kedden a legfelső bíróság az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek (DNA) azt a dossziét, amelynek alapján a DNA vádat emelt Markó Attila és további kilenc személy ellen az ingatlan-visszaszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyben – tájékoztat közleményében az RMDSZ.

A szövetség szerint arra hivatkozva küldte vissza a dossziét a legfelső bíróság, hogy az összeállított iratok nem elégségesek a vádemeléshez, hiszen nem bizonyított az a tény, hogy az Országos Tulajdon-visszaszolgáltató Hatóság (ANRP) tagjai túlbecsülték egy visszaszolgáltatott telek értékét.

Ez azt jelenti gyakorlatilag, hogy Markó Attilát az elmúlt évben és az előző években is jogtalanul vádolták, hiszen az ügyészség által összeállított dosszié nem tükrözi a valóságot, és nem meríti ki a vádemeléshez szükséges jogi érvelés minimális elvárásait - idézi a közlemény Porcsalmi Bálintot, az RMDSZ ügyvezető elnökét, aki úgy véli, a korrupcióellenes harc leple alatt karaktergyilkosság történik Romániában.

Az RMDSZ Kovászna megyei szakpolitikusa, Márton Árpád szerint a legfelső bíróság hétfői döntése ‘komoly kérdéseket vet fel a korrupcióellenes harcban használt módszerekről’.

Az RMDSZ nem vonja kétségbe a korrupcióellenes harc létjogosultságát és szükségességét Romániában, de a felületesség, az emberek fölösleges meghurcolása semmiképp sem szabad hogy részét képezze ennek a folyamatnak. Szükségesnek tartjuk a korrupció megállítását, de nem értünk egyet azzal a módszerrel, amely alapján alapos átvizsgálás és dokumentáció hiányában embereket bélyegeznek meg, tartoztatnak le úgy, hogy nem illeti meg őket az ártatlanság vélelme sem, hiszen Románia nem emelte be jogrendjébe az erre vonatkozó Európai Uniós direktívát – idézi Márton Árpádot az RMDSZ közleménye.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink