Fontos változások lesznek az RMDSZ programjában

A Szövetségi Képviselők Tanácsa ülésének legfontosabb feladata, hogy előkészítse az RMDSZ zilahi kongresszusát – emelte ki Kelemen Hunor mai politikai tájékoztatójában.

A szövetségi elnök felszólalásában a zilahi kongresszus szerepéről beszélt, továbbá az elmúlt időszak azon témáit járta körül, amelyek kiemelten érintették a romániai magyar közösséget. Hozzátette: az SZKT ülésen ugyan érdemes néhány témára reflektálni, de a számadás az előző két évet átfogó zilahi kongresszuson történik meg. Mint mondta a kongresszus feladata ugyanakkor a tervezés is, ahol el kell dönteni, hogy milyen stratégiát fognak folytatni, milyen pályán fog mozogni az elkövetkező két évben a szövetség.

Kelemen Hunor szerint helyes döntést hozott a Szövetség akkor, amikor Zilah mellett döntött, hiszen a szilágysági közösség mindig kiállt az RMDSZ mellett, így a szervezetnek is oda kell figyelnie rá. A kongresszus pedig lehetőséget ad a párbeszédre is. A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy fontos változások lesznek az RMDSZ programjában, de irányváltásról nincs szó.

Nem hátrálunk meg! – ez lesz a Romániai Magyar Demokrata Szövetség új mottója, a májusi kongresszust követően. Az jelmondatot a kongresszus helyszínéhez, Zilah-hoz szorosan kötődő Wesselényi Miklóstól kölcsönözte az RMDSZ.  Szilágyi Szabolcs összeállítása.

Forrás: MVR/KVR
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink