Fontos tudnivalók a módosult jövedelembevallásról

Vitát váltott ki idén és törvénymódosítást is eredményezett a jövedelembevallás. Mivel módosult az eljárás és a nyomtatványok is változtak, az jövedelembevallás határideje idén július 15-e. Minden magánvállalkozást működtető személynek, befektetőnek, szerzői jogdíjjal rendelkezőnek, vagy olyan személynek, aki mezőgazdasági tevékenységből vagy ingatlan bérbeadásából jut haszonhoz, kötelező módon adóbevalláshoz kell folyamodnia.

Idén módosult a nyomtatvány is, egyszerűsödött az eljárás. A 212-es új formanyomtatvány összevonja tulajdonképpen azokat a nyomtatványokat, amelyeket eddig külön-külön kellett kitöltenie az állampolgárnak. A pénzügyminisztérium tehát egyszerűsítette az eljárást, a Pénzügyőrség helyi kirendeltségei pedig mától kötelesek tanácsokkal ellátni azokat, akik segítségért fordulnak a hivatalhoz a nyomtatványok kitöltésében. A szóban forgó 212-es formanyomtatvány hét űrlapot helyettesit, és ezentúl egységes adóbevallásnak hívják majd. Egyesíti az eddigi 200-as, 201-es, 221-es, 600-as, 604-es és 605-ös nyomtatványt.

A Radio Romania Actualitati Problema la zi című műsora behatóan foglalkozott a témával, ebből hallunk most részletet, hasznos információkkal. Inga Tigai és Ioana Arsei pénzügyi szakember volt a műsor meghívottja, ők foglalják össze a legfontosabb tudnivalókat.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

BABANAPLÓ

Live Video

Partnereink