Folytatódik a nyilatkozatháború Dragnea és Iohannis között

Folytatódott a nyilatkozatháború Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök és Klaus Iohannis elnök között. Most előbbi minősítette bűnözőnek az őt korábban bűnözőnek nevező Klaus Iohannist.

Liviu Dragnea képviselőházi elnök a Parlamentben rendezett sajtóértekezletén vont párhuzamot saját – szerinte koholt vádakra alapozott – bírósági ügyei és a Klaus Iohannis által elkövetett,idézem “valódi törvénytelenségek”- eddig idéztem – között, amelyek felett a vádhatóság állítólag szemet hunyt. A szociáldemokrata pártelnök szerint az államfő kilenc ügyét temette el a korrupcióellenes ügyészség, amíg azt az elnök védence, a nyáron leváltott Laura Codruta Kövesi vezette.

Az újabb személyeskedő nyilatkozatháborút Liviu Dragnea robbantotta ki hétfőn, amikor az államfő elleni vádaskodással válaszolt azokra a személyét érintő kiszivárogtatásokra, amelyeket a Rise Project nevű tényfeltáró lap kezdett folytatásokban nyilvánosságra hozni. Klaus Johannis erre kedden azzal reagált, hogy a bírósági ügyei miatt szorult helyzetbe került Liviu Dragnea hazug vádak terjesztésével próbálja elterelni az ügyeiről a közvélemény figyelmét. Az elnök szerint szomorú, hogy, idézem: “ilyen mélyre züllött” a román politika. “Ez történik, amikor bűnözők kerülnek az állam élére” – eddig idéztem az államfőt.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink