Folyamatosan mentik ki az embereket Olaszországban

Folyamatosan nő a hajnali, közép-olaszországi, a Richter-skála szerinti 6,2 tizedes erősségű földrengés halálos áldozatainak száma.

Az Olaszországi Civilvédelmi Szolgálat legfrissebb jelentése szerint 38-an vesztették életüket a szerencsétlenségben, és százan megsérültek. A román külügyminisztérium közlése szerint nincsenek román állampolgárok a halottak és a sebesültek között. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke, Menczer Tamás is úgy tudja: nincs magyar áldozata vagy sérültje a földrengésnek.

Ionut Vîlcu román külügyminisztériumi szóvivő szerint a Bologna-i Főkonzulátus csapata a földrengés sújtotta térségben van. A román külügyminisztérium telefonszámokat bocsátott rendelkezésre, amelyeket hívhatnak az esetleges bajba jutottak. Ezek közül az egyik: a (0039) 06 835 233 58-as szám.

A sérültek jelentős száma miatt az olasz hatóságok véradásra szólították fel a lakosságot. Közben az Olasz Geofizikai és Vulkanológiai Intézet újabb földrengések veszélyére figyelmeztetett, utórengésekre még napokig, sőt hetekig számítani lehet.

A földrengés három tartományt is érintett, a legsúlyosabb állapotok Amatrice település környékén vannak. Az épületek maradványai alól folyamatosan mentik ki az embereket. Több kisebb település polgármestere bejelentette, hogy az épületek jelentős része megsemmisült.

Forrás: MTI/Digi24
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink