Fölösleges kín a szervezet számára az óraátállítás

Október utolsó vasárnapján hajnali 4 órakor egy órával visszaállítjuk az órákat. Az okos telefonok, számítógépek, újabb tv készülékek már önállóan átállnak az óraátállításra, viszont fokozottan figyelni kell a karórák, régebbi ébresztőórák, gépjárművekben lévő órák beállításait, ugyanis azok nem állnak át automatikusan az új időszámításra.

2019 október végén utoljára kell majd átállítani az órát, ha a tagállamok és az Európai Parlament meg tudnak állapodni az Európai Bizottság pénteken elfogadott javaslatáról, ami megszüntetné az óraátállítás gyakorlatát, de a tagállamokra bízná, hogy a nyári vagy a téli időszámítást alkalmazzák. Elvileg még az is elképzelhető, hogy Magyarország és Románia azonos időzónába kerül. Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselőt kérdeztük.

Az orvosok szerint az emberi szervezetnek 1-2 hétre van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon az új időszámításhoz. Csepán Emőke Theodóra gyermekgyógyász szakorvos szerint fölösleges kín az óraátállítás a szervezet számára, így nagyon reménykednek, hogy előbb utóbb ezt eltörlik.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Magyari Izabella
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink