Felkészültek a hajléktalanszállók a menedékkérők befogadására

Felkészültek a hajléktalanszállók a menedékkérők befogadására, a hajléktalanok már az októberi hidegektől kezdve igénybe veszik az intézmények szolgáltatásait. A szállókon szigorú szabályok vannak, sem ittasan, sem valamilyen tudatmódosítószer hatása alatt nem lehet bemenni a szállásra, nem lehet ütő – vágó szerszám az illető személynél, kerülni kell a konfliktust és a szállás elhagyásának időpontját is be kell tartani.

A marosvásárhelyi hajléktalanszálló vezetőjétől, Székely Istvántól megtudtuk, hogy eddig 90 -100 otthontalan húzódott meg náluk, maga az intézmény 120 – 130 személy számára tud kényelmes helyet biztosítani, de szükség esetén matracok segítségével kibővíthető ez a férőhely.

A sepsiszentgyörgyi Sing Sing Szociális Otthonban működő éjszakai szállás meleg teával és étellel is kisegíti a hajléktalanokat, emellett vannak önkéntesek, akik különböző programokat is szerveznek számukra. Akik betartják az éjjeli menedékhely szabályait azok letusolhatnak, ruháikat kimossák, és tiszta környezetben, melegágyban alhatnak, majd távozáskor szendvicset is kapnak.

A sepsiszentgyörgyi Sing Sing Szociális Otthon vezetője, Székely Róbert nagy örömmel újságolta el, hogy van három sikertörténetük, egy fiatal pár és két idősebb ember, akik saját otthonban élnek, és teljesen önfenntartóak.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Magyari Izabella
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

BAK-ELIT PARTY – Dj. Dr Tötivel

Live Video

Partnereink