Felháborító döntést hoztak a MOGYE-ügyben

Egy jogerős bírósági ítélet szerint a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen törvényesen tartják a magyar tagozaton tanuló hallgatók számára is román nyelven a gyakorlati oktatást.

A Legfelsőbb Bíróság tegnap kimondott jogerős ítéletében megalapozatlannak tartotta és elutasította a Romániai Magyar Orvos és Gyógyszerész Képzésért Egyesület, a Marosvásárhelyi Magyar Diákszervezet, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt fellebbezését a hasonló tartalmú elsőfokú ítélet ellen. Kincses Előd, a felperesek ügyvédje az MTI-nek elmondta, a Legfelsőbb Bíróság felháborító politikai döntést hozott, melynek semmi köze nincs az igazságszolgáltatáshoz – jelentette ki Kincses Előd, aki szerint a bírák arra sem tettek kísérletet, hogy megértsék a jogi helyzetet, különösebb mérlegelés nélkül ítélkeztek.

A döntés nem okozott meglepetést, azonban rekord hozták azt meg – hívta fel a figyelmet dr. Szabó Béla professzor.

Üdvözölte viszont az ítéletet Leonard Azamfirei, a MOGYE rektora. Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva a rector kijelentette: a Legfelsőbb Bíróság ítélete az elmúlt négy évben indított perek egész sorát zárja le az intézmény számára kedvező módon.

Forrás: MTI/Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink