Félezer diák mérte össze erejét Kolozsváron

Több száz diák mérkőzött meg a 3.-ik Középiskolás Sportolimpián Kolozsváron, ahol a legsikeresebbnek a Báthory István Elmélet Líceum bizonyult.

Az RMDSZ és a Communitas Alapítvány szervezésével szeptember 19 – 22. között félezer diák mérte össze erejét Kolozsváron a futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda, úszás, atlétika, asztalitenisz és a strandröplabda versenyszámain. Az idei rendezvény fővédnöke Novák Károly Eduárd romániai magyar paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kerékpározó személyes tapasztalatai megosztásával motiválta a tornán szereplő diákokat. A Sportolimpia elnöke Bodor László úgy fogalmazott, a diákok mindent megtettek azért, amire már korábban a megnyitó rendezvényen kérte őket, ugyanis a sport nagyköveteiként népszerűsítették a mozgáskultúrát.

Hozzátette: a közeljövőben szeretnének a tornára bevonni fiatalabb korosztályokat is, egy újabb sportággal is bővülne a Sportolimpia. Amennyiben sikeres lesz az egyeztetés a Román Kerékpár Szövetség elnökével, jövőtől kerékpárpróbákkal bővítenék a rendezvényt. Grabán Zsolt főszervező elégedettségét fejezte ki és elmondta: „nagy pozitívumnak számít az előző évekhez képest, hogy idén sokkal többen jelentkeztek önkéntesnek. A versenyeken, az első helyezést a Báthory István Elmélet Líceum szerezte a legtöbb éremmel (4 arany, 7 ezüst, 5 bronz), ezt követte a Bolyai Farkas Elméleti Líceum tizenegy dobogós helyezéssel (4 arany, 4 ezüst, 3 bronz), harmadikként pedig az Apáczai Csere János Elméleti Líceum végzett 10 éremmel (4 arany, 2 ezüst, 4 bronz). Az idei Sportolimpia létrejöttét a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása, az oktatási minisztérium és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem támogatta.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink