Felejthetetlen győzelmet aratott az FK Csíkszereda

Szenzációs mérkőzésen az FK Csíkszereda kiütötte a Románia kupából a Dinamót. Suciu Valentin együttese hosszabbítás után és 10 büntetőpárbajt követően nyerte meg a találkozót nagynevű ellenfelével szemben.

A történelmi tettet már a második félidő elején megalapozták a csíkiak, Majzik és Magyari góljaival már 2-0-ára vezettek, de a második gól után rögtön jött a szépítő fővárosi találat is, majd rá öt percre Nistor duplázott és egyenlített. És még mindig egy fél óra volt hátra a mérkőzésből. A harmadik ligában vitézkedő székelyek kihúzták a rendes játékidő végéig, sőt akár el is dönthették volna a továbbjutást, de így jött a hosszabbítás, amelynek második félidejének legelején vezetést szerzett a Dinamo. Az FK nem adta fel és Berde 5 perccel a hosszabbítás vége előtt kiegyenlített.

A büntetőpárbajt rögtön egy hibával kezdte az FK, Eder lövését védte a fővárosi hálóőr, majd Veres is kihagyta a maga tizenegyesét. Szerencsére Hanca is hibázott, majd az utolsó lövésnél Grozav a kapu fölé emelt. 5 sorozat után 3-3-ra állt a büntetőpárbaj, és még ugyanennyire volt szükség a továbbjutás eldöntéséhez. Két-két belőtt és két-két elhibázott tizenegyes után Nagy talált be, majd Delorge lövését kivédte Bordás. Mindenki elkönyvelte a csíkszeredaiak továbbjutását, csak a játékvezetők nem, Bordás korai bemozdulásáért meg kellett ismételni a büntetőt, amelyet a másik oldalra vetődve védte ki az FK kapusa és ezután jöhetett az ünneplés, ugyanis hatalmas meglepetést okozva a harmadik ligás együttes elbúcsúztatta a 18-szoros bajnokot a kupából.

Mircea Rednic, a Dinamo nemrég kinevezett vezetőedzője szerint csapata hiába állt fel két gólos hátrányból és vette át a vezetést, nem érdemeltek volna továbbjutást, első sorban azért, mert néhány játékosa csúfot űzött a labdarúgásból.

A csíkiak vezetőedzője Suciu Valentin szerint a játékosaik élték az álmaikat, bármelyik első ligás csapattal felvehették volna a versenyt, de tudják, hol a helyük:

A mérkőzés utolsó, döntő pillanatai felvételen:

Még egy meglepetés történt tegnap a nyolcaddöntőben, a másik fővárosi nagyágyú, az FCSB sem került a legjobb nyolc közé, ugyanis a Dunarea Calarasi otthonában 2-1-es vereséget szenvedett. A román kupa negyeddöntőjét jövő év február végén rendezik.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink