Fejetlenség az új parkolási rendszer körül

Több, mint egy éves szünet után mától ismét fizetni kell a parkolásért Marosvásárhelyen. A parkolási díjakat elsősorban azért vezetik vissza, hogy növeljék a város bevételét, valamint tehermentesítsék a zsúfolt zónákat. Ez ellenben azt eredményezi, hogy azok az utcák, ahol a parkolás nem díjköteles, túlzottan meg vannak terhelve, kapukat álltak el idegen autók – nyilatkozta Bakos Levente, marosvásárhelyi tanácsos.

A sofőrök SMS – ben válthatják ki parkolójegyeiket, és ez a megoldás a lakósok többségének nem fog problémát okozni, de vannak idős emberek, vagy bizonyos fogyatékkal élő személyek, akiknek ez a módszer nyilvánvalóan nem kedvező – részletezte Bakos Levente, akitől megtudtuk, hogy ennek a fizetési módszernek hátterében elsősorban személyzethiány áll.

Ez az átalakulás, ez az új helyzet nem fog feltétlenül zökkenőmentesen lezajlani – vonta le a következtetést a tanácsos, akinek meggyőződése, hogy a következő tanácsülésen újra fogják tárgyalni a parkolásra vonatkozó szabályzatokat. Egyelőre fejetlenség van a parkolási rendszer körül, hogy ez mikorra fog tisztázódni, Bakos Levente, helyi tanácsos nem tudott választ adni. Riporter, Magyari Izabella.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink