Évek óta várt épületcserére kerülhet sor Sepsiszentgyörgyön

Több éves egyeztetés után van esély, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat megszerezze a Román Postától város központjában lévő egykori Hungária szálló műemlék épületét.

Antal Árpád polgármester szerint a postatársaság megerősítette költözési hajlandóságát és cserébe elfogadják az önkormányzat által felajánlott „tükörpalotának” nevezett városi adóhivatal épületének egy részét. Mindkét fél egy-egy szakembert bízott meg az ingatlanok felértékelésével és amint azok közös nevezőre jutnak, megtörténhet az épületcsere. Ez mindkét fél számára előnyös, hiszen az elhanyagolt műemlék épület felújítására a Román Postának nincs pénze, viszont az épület állapota miatt büntetőadót kell fizetnie, illetve a jelenlegi székhelyen nem tud megfelelő körülményeket biztosítani sem az alkalmazottainak sem az ügyfeleknek.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat számára azért fontos a volt Hungária szálló épületének megszerzése, mert megvalósíthatja azt az elképzelést, hogy megnyitja a belső városmagot, ahol sétálóutcákat alakítanak ki és ehhez szükséges a műemlék épület belső udvara is. A városháza által a postának felajánlott „tükörpalota” egy részében a városi adóhivatal, illetve az Erdélyi Magyar Művészeti Központ működik. A művelődési intézményt tervek szerint elköltöztetnék a magyar kormány támogatásából tervezett új kulturális központba, amelyet a Közművek Rt és a Multitrans szállítási vállalat jelenlegi telephelyeinek helyén építenének.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink