Európába „költözött” az Északi-sark

Európa számos országában tombol a kemény tél, a hideg időjárás több emberáldozatot is követelt.

Törökországban hóviharok tombolnak, mely Isztambul közlekedését is megbénította, beleértve a légi és a tengeri forgalmat is. A hétvégén körülbelül 400 repülőjáratot töröltek, illetve törölnek. Nem járnak a kompok a város európai és ázsiai része között. Olaszországban is szokatlanul hideg van, hó alatt van a szicíliai Palermo térsége és befagytak a római Szent Péter tér szökőkútjai is. A rendkívüli hideg miatt nyolc személy fagyott meg az országban.

Lengyelországban hét halálos áldozatot követelt a rendkívül hideg pénteki idő, november elejétől pedig 53-an haltak meg a hideg miatt. Az északkelet-lengyelországi Suwalkiban a hajnali órákban mínusz 27, a sziléziai Katowicében pedig mínusz 29 fok volt.

Csehországban is tombol a tél. A német határ közelében fekvő Sumava Nemzeti Parkban mínusz 34,6 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. A rendkívüli hidegben két ember halt meg.

Magyarországon vasárnapra virradóra megdőlt az országos napi minimum hőmérsékleti rekord. A Pest megyei Tésán mínusz 28,1 Celsius-fokig hűlt a levegő. Mostanáig ezen a napon 1985-ben, a Nógrád megyei Romhányon volt a leghidegebb, akkor mínusz 26,5 fokot mértek.

Romániában ma Bodzafordulón volt a leghidegebb, itt -25 Celsius fokot mértek.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink