Európa-szerte népszerű vándorkiállítás nyílik Csíkszeredában

Európa-szerte népszerű vándorkiállítás nyílik hétfőn Csíkszeredában, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) épületében. A kiállítás, emberi sorsokon keresztül olyan találmányokat és módszereket mutat be, amelyek a felelősségteljes kutatás és az újszerű gondolkozás szempontjai szerint jöttek létre az egészségügy és az orvostudomány területén.

Mara Gyöngyvér, a Sapientia Egyetem rektorhelyettese, csíkszeredai kiállítás projektfelelőse elmondta, hogy Csíkszeredában, az egyetem félemeletén hétfőtől március 23-ig ingyenesen megtekinthető a Laboron kívül: csináld magad tudomány című kiállítás. A vándorkiállítás 2016-ban indult útjára, és máig közel egymillió látogatója volt Európa szerte. A kiállítás szakmai kivitelezője a londoni Tudományos Múzeum.

A kiállítás anyaga három fő témakört érint: az öngyógyító betegek, a civil tudomány és a csináld-magad biológia, és ezeket hét történeten keresztül mutatja be. A kiállítás megnyitóját hétfőn délután 5 órától tartják, ezt követően pedig hétköznapokon 10 és 18 óra között, szombatonként pedig 10 és 13 óra között lesz látogatható a tárlat. Az előzetesen bejelentkező, minimum 10 fős csoportoknak tárlatvezetést is biztosítanak.

Mara Gyöngyvér rektorhelyettest hallják:

Szép Róbert, az Országos Környezetvédelmi Őrség államtitkára is nyilatkozott kollégánknak.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Dobos László
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

DÉLUTÁNI RÁDIÓÚJSÁG

Live Video

Partnereink