Észak-Korea lerombol egy nagyobb rakétakísérleti telepet

Az Amerikai Egyesült Államok kész új alapokra helyezni kapcsolatát Észak-Koreával – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök ma Szingapúrban, Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel tartott csúcstalálkozóját követően tartott sajtóértekezletén.

Azt mondta, Kim Dzsong Un beleegyezett egy nagyobb rakétakísérleti telep lerombolásába. Észak-Korea atommentesítése nagyon hamar megkezdődik – tette hozzá. Hangsúlyozta azonban, nem tudni, miként fog ez lezajlani, de úgy érzi, sikerülni fog. Beszámolt arról is, hogy véget vetnek az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatoknak. Kitért arra is: idővel elképzelhetőnek tartja, hogy csökkentsék a Dél-Koreában állomásozó amerikai katonák számát, de – mint mondta – ” most még nem “.

Az amerikai elnök a csúcstalálkozóról azt mondta, tisztességes, közvetlen és eredményes volt. Kim Dzsong Un megígérte, hogy minden megtesz, ami helyes. Hozzátette: egyelőre nem függesztik fel az Észak-Korea elleni büntetőszankciókat. Elmondta azt is, hogy Kim Dzsong Un elfogadta meghívását a Fehér Házba, Washingtonba.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink