Jelentős havazásra számíthatunk Erdélyben is

A belügyminiszter csaknem 5 ezer alkalmazottja, továbbá 2 ezer 300 katasztrófa elhárításra alkalmas jármű áll készenlétben az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott szélre, esőre vonatkozó figyelmeztetés valamint az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet árvízveszélyre vonatkozó figyelmeztetése miatt.

Jelenleg hideg, esős, szeles időre vonatkozó, sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben az ország 32 megyéjében valamint a fővárosban. A nap folyamán valamint az esti órákban a levegő hőmérséklete 10-15 fokkal lesz alacsonyabb az ilyenkor megszokotthoz képest. Az előrejelzés szerint Moldvában és a Keleti-Kárpátokban jelentős mennyiségű hó fog hullni, Erdélyben előbb esni fog, majd ez havas esőbe, helyenként havazásba megy át. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a négyzetméterenkénti 20-25, helyenként 40 litert. A szél megerősödik, hegyvidéken elérheti az óránkénti 55-65, helyenként a 70 kilométeres sebességet.

A figyelmeztetés ma este 11 óráig érvényes. Ezzel egy időben narancssárga jelzésű árvízriadó van érvényben az ország 11 megye folyóinak vízgyűjtő medencéjében. Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet által kiadott árvízriadó holnap délig érvényes az Olt, az Iza, a Túr, Lápos, Nagy-Szamos, Kis-Szamos, Fekete-Körös, Fehér-Körös és Aranyos vízgyűjtő medencéjére. Ugyancsak holnap 20 óráig érvényes, sárga jelzésű árvízriadót adtak ki a vízügyi szakemberek többek között a Visó, Iza, Túr, Lápos, Kraszna, Nagy-Szamos, Aranyos, Maros, Kis-Küküllő, Olt, Călmăţui, Teleorman és Neajlov folyókra.

Forrás: News.ro/ANM/Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink