Érvénytelen lett a kvótareferendum Magyarországon

Érvénytelen lett a tegnapi magyarországi népszavazás, mivel az érvényes szavazatok száma nem érte el az 50 százalékot a kötelező betelepítési kvóta elutasítása érdekében a kormány által kezdeményezett referendumon, ám a választópolgárok elsöprő többsége a nem-re voksoltak a tegnapi kvótareferendumon.

A 43,35 század százalékos részvétel mellett az érvényesen voksolók 98,32 század százaléka szavazott nemmel a Nemzeti Választási Iroda tegnap késő este nyilvánosságra hozott csaknem végleges adatai szerint. Az iroda 99,98 század százalékos feldolgozottságú adatai szerint 3 millió 307 ezer 109-en, az összes választópolgár 40,03 század százaléka érvényesen szavazott, 223 ezer 193-an érvénytelenül voksoltak.

Az érvényes szavazatok közül az igenek száma 55 ezer 584, vagyis 1,68 század százalék, a nemek száma 3 millió 251 ezer 525, azaz 98,32 század százalék volt. A levélben szavazók névjegyzékében lévő választópolgárok száma:274 ezer 627. A legaktívabb Vas megye volt, ahol a választópolgárok 49,35 század százaléka voksolt.

A legkevésbé aktívnak Budapest bizonyult, ahol 34,74 század százalék szavazott. A végleges eredményre még napokig várni kell, mert azt csak a külképviseleteken, illetve az összes levélben leadott szavazat megszámlálása után állapítják meg.

A Magyar Országgyűlés a kormány kezdeményezésére május 10-én rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szólt: “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink