Erdélyi Magyar érték lett a csíksomlyói búcsú

Az Erdélyi Magyar Értéktár bizottság tegnapi gyűlésén 37 értéket javasoltak az értéktárba, a bizottság a tanácskozást követően a csíksomlyói búcsút valamint további hat erdélyi magyar érték felvételét javasolta a Nemzeti Értéktárba, amelyek következő lépésként Hungarikummá válhatnak.

Mától az Erdélyi Értéktár része a Csíksomlyói Búcsú, Kőrösi Csoma Sándor életműve, a kürtöskalács, a kovásznai Dr. Benedek Géza szív- és érrendszeri kórházban használt komplex rehabilitációs módszerek, a mádéfalvi Siculicidium emlékmű, a kilyéni unitárius templom és falképei, Bikfalva épített öröksége, Csomád-Bálványos természetvédelmi terület a Szent Anna tóval, a sebes-körös völgye és a révi szoros, a parajdi Sószoros és sóbánya, valamint a szatmári Református Gimnázium falfestményei.

Az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke, Hegedüs Csilla így nyilatkozott rádiónknak: Van egy jó hírem, mégpedig, hogy Bihar megyében a polgármesterek, alpolgármesterek 32 településen megalapították a helyi értéktárat. Ez Erdélyben egyedüli és vezető példa. Én nagyon remélem, hogy sikerül ilyen komolyan beindítanunk Székelyföldön is ezt a mozgalmat. 

Riporter, Magyari Izabella

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink