• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9715 RON
  • USD4.5614 RON
  • GBP5.8088 RON
  • HUF1.2606 RON
Fotó: Sármási-Bocskai János/Gazdaélet

GAZDAÉLET – Szeretjük a szépet

Fotó: Sármási-Bocskai János/Gazdaélet

Fotó: Sármási-Bocskai János/Gazdaélet

A 2018 május 8-án jelentkező műsor tartalma: Gazdahírek, A múlt hét végén zajlott Csíkszeredában a Csíki majális. Ott készült összeállításunk. Majd a május közepén esedékes növényvédelmi munkálatokra emlékeztetünk. A gazdasszonyoknak és a konyhában otthonosan mozgó férfiaknak hasznos tanácsokkal szolgálunk. Május 4-e és 6-a között Marosvásárhelyen a Sapientia EMTE arbórétumában szervezték meg a dísznövény kiállítást és vásárt. A Gazdaélet mikrofonjával mi is ott voltunk. Május 15-én a gyümölcsízek sokadalma lesz, az RMGE Marosnál. Sikó László falugazdász mondja a részleteket. Ezt követően a marosvásárhelyi piaci árakat ismertetjük, majd elköszönés előtt műsorajánlóval jelentkezünk.

Fotó: Szász Attila

Fotó: Szász Attila

Gazdahírek

Méhcsípések miatt halt meg két személy, egyet pedig kórházba kellett szállítani a Buzău megyei Cernăteşti községben. Éjjel kaptárakat vándoroltattak teherautón Berca településről Cernăteşti-re, és egy falusi úton néhány kaptár leesett a járműről. A teherautón lévő három személy leszállt, hogy visszategye a kaptárakat, a felajzott méhek azonban megtámadták őket. A sofőrt és az egyik méhészt halálra csípték, a harmadik személyt mentővel szállították a kórház sürgősségi osztályára. A csendőrség elkerítette a környéket, hogy biztosítsa a lakosság védelmét. A méhész szakértők segítségével a kaptárakat végül sikerült visszahelyezni a gépkocsira, és a méhek lecsillapodtak. (Székelyhon/Gazdaélet)

Fotó: Szász Attila

Fotó: Szász Attila

Május 10-e és 13-a között szervezik meg Székelyudvarhelyen a Küküllőparti Dísznövény kiállítást és vásárt. A XI. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen gazdag kulturális programokkal is várják a dísznövények, gyümölcsfák és szép kertek kedvelőit. (Gazdaélet)
Szombaton, május 12-én gazdanap és szarvasmarha kiállítás lesz Gyimesközéplokon. A második alkalommal megszervezésre kerülő rendezvényen a gazdák bemutathatják állataikat valamint ez alkalommal egymást is jó tanácsokkal láthatják el. A szervezők a gyimesközéploki Polgármesteri Hivatal, a helyi Tatros Tejfeldolgozó és Értékesítő Gazdaszövetkezet, valamint a helyi állattartó egyesületek. (Gazdaélet)

Vasárnap, május 13-án XVIII. alkalommal tartják Udvarfalván a virágkiállítást, ahol a helyi, marosszentannai és várhegyi virágtermesztők kínálják portékáikat. A virágözön mellett itt is gazdag kísérő programok várják a látogatókat. (Gazdaélet)

Fotó: Szász Attila

Fotó: Szász Attila

Várjuk véleményüket műsorainkkal kapcsolatban!

540445 Marosvásárhely, 1918 december 1 sugárút 109 szám,
e-mail: gazdaelet@marosvasarhelyiradio.ro

Fotó: Sármási-Bocskai János/Gazdaélet

Fotó: Sármási-Bocskai János/Gazdaélet