Elveszítette egyik fontos üzletfelét a Schweighofer

Elveszítette egyik fontos osztrák üzletfelét a Holzindustrie Schweighofer.

A SPAR Austria, Európa egyik legnagyobb áruházlánca nem hivatalosan ugyan, de bejelentette, hogy már nem forgalmazza Schweighofer romániai gyárából származó termékeket, a brikettet és a pellettet.

Toró Attila sepsiszentgyörgyi környezetvédelmi aktivista szerint, ez a piac első reakciója arra, hogy a Schweighofertől júniusban visszavonták a felelős és fenntartható erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványt. Az eset előzménye, hogy Gabriel Păun az Agent Green szervezet vezetője feltette a SPAR Facebook oldalára a Der Spiegel cikkét, amelyben a Schweighofer tanúsítványának visszavonásáról tájékoztatnak.

A zöld aktivisták már 2014-ben felhívták a SPAR figyelmét, hogy kétségek merültek fel a Schweighofer romániai gyáraiban feldolgozott fa törvényességét illetően, de akkor az áruházlánc arra hivatkozott, hogy a Schweighofer rendelkezik felelős és fenntartható erdőgazdálkodást igazoló tanúsítvánnyal, most viszont már nincs amire hivatkozniuk, ezért a Facebook oldalukon azt válaszolták az Agent Green bejegyzésére, hogy nem forgalmaznak Schweighofer termékeket, más beszállítót kerestek, amely rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal. A zöldek szerint a SPAR döntése azzal magyarázható, hogy az európai törvénykezés szigorúan bünteti nemcsak a törvénytelen fakitermelést, hanem az illegálisan kivágott fából készült termékek forgalmazását is.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink