Elveszett értékek keresése, visszaszerzése

Radu Afrim: Részegek című előadása Marosvásárhelyen

reszegekplakat

A kortárs orosz drámairodalom képviselője, Ivan Viripajev: Részegek című drámáját vitte színre Marosvásáehelyen, a Tompa Miklós Társulat előadásában, Radu Afrim rednező. Ivan Viripajev egy új esztétikán alapuló színházi nyelvvel kísérletezik. A Részegek című írásában, bár a minket körülvevő nyers valóságot tárja elénk, ugyanakkor vissza is lopja a költészetet a színházba. És próbálja visszalopni, tudatosítani bennünk mindazokat az értékeket, amiket elvesztettünk, vagy amelyek eltűnőben vannak.

A szereplők, fiatal lányok, modellek, friss házasok, középkorú házastársak, bankmenedzserek, fesztiváligazgatók, megcsalt férjek és feleségek az élet azon értékein morfondíroznak, amelyek eltűnőben, veszélyben vannak. 14 különböző rangú, életkorú férfi és nő elemezgeti a világ dolgait, ahogyan a cím is mutatja, részegen. Mindegyikük a saját életéből meríti a történéseket, így kerekedik ki az egész, a világ, amelyben élünk, különböző embertípusaival, élethelyzeteivel, történéseivel.

reszegek3A részegségnek nagyon sok féle állapota van. Nem is biztos, hogy minden esetben az alkohol okozta részegségről, a józantól eltérő állapotról kell beszélnünk, hisz megrészegedni  erőteljes érzelmek hatására is lehet. A színen megjelenő párok mindegyike gyarlóságokból, gyenge pillanatokból felépített ember, őszinte érzésekkel, szeretetre méltó tulajdonságokkal felruházva. És mindannyian, ahogy mondani szokás, a világot váltják meg. A saját kis világukat, amely természetesen, a színpadon, összefonódik a másikéval.

Szerkesztő: Szuszámi Zsuzsa.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink