Elvégezték az idei tizedik szívátültetést a Marosvásárhelyen

Elvégezték az idei tizedik szívátültetést a Marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézetnél – nyilatkozta az intézet keretében működő szív- és érsebészeti klinika vezetője, dr. Horaţiu Suciu professzor.

Tájékoztatása szerint egy 46 éves, súlyos szívelégtelenségben szenvedő bukaresti férfin végezték el a beavatkozást az éjszaka. A beteg június óta feküdt a marosvásárhelyi klinikán, szívelégtelensége miatt nem lehetett kiengedni a kórházból, mert bántalma gyógyszerrel kezelhetetlen volt. Szívre várt, amely a tegnap este érkezett meg a Bákó megyei Moineşti-i Kórházból.

A donor egy agyvérzést szenvedett 46 éves nő, akit példás körülmények között ápoltak – nyilatkozta Horaţiu Suciu. Moineşti-en többszörös szervkivételt hajtottak végre, és a szív mellett a májat, a veséket és a tüdőket is eltávolították.

Marosvásárhelyen az elmúlt éjszaka kezdődött a bevatakozás. A szív hajnali fél 2 körül érkezett meg katonai repülőgéppel, amelyet a védelmi minisztérium bocsátott rendelkezésükre. A műtét éjfélkor kezdődött és reggel 7 óráig tartott. A beteg állapotával elégedettek, kedvező fejleményekre számítanak, és arra, hogy mielőbb visszatérhet a szociális életbe.

A professzor hangsúlyozta: a marosvásárhely intézet továbbra is az ország egyetlen olyan egészségügyi egysége, ahol állandó és folyamatos szívátültetési tevékenység zajlik, és a nehézségek ellenére folytatni kívánják a tevékenységet.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ESTI MESE

Live Video

Partnereink