Elutasították a belügyminiszter ellen benyújtott indítványt

Elutasította a képviselőház a Carmen Dan belügyminiszter ellen benyújtott egyszerű indítványt, amelyben a Nemzeti Liberális Párt a tárcavezető lemondását kéri.

A PSD-gumibotok csattantak a romániai demokrácia arcán című indítvány 149 ellen- és 99 támogató szavazatot kapott, három képviselő tartózkodott a voksoláskor. A Nemzeti Liberális Párt arra hivatkozva kérte a dokumentumban Carmen Dan lemondását, hogy de facto ő irányította a csendőrök közbelépését az erőszakba torkollt augusztus 10-i, bukaresti tüntetésen. Az egyszerű indítványt tegnap vitatta meg a képviselőház.

A belügyminiszter feljelentést tett a tüntetés kapcsán

Feljelentést tett a csendőrség a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségen az augusztus 10-i, bukaresti tüntetés kapcsán.

Carmen Dan belügyminiszter már tegnap közölte, hogy a a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséghez fordultak az augusztus 10-i tüntetések ügyében. A tárcavezető azt mondta, nincsenek olyan információi, miszerint a demonstrációt külföldről finanszírozták, de látta a sajtóban megjelent felvételeket, “amelyekből derülnek ki dolgok”, és az illetékes állami intézményeknek ki kell vizsgálniuk ezeket a tényezőket.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink