Elsőfokú fagy- és hóriadó Romániában

Románia egész területén elsőfokú fagyriadó van érvényben kedd reggelig a mínusz 10-16 foknál nem magasabb nappali hőmérséklet és az akár mínusz 25 fokot is elérő éjszakai lehűlés miatt.

Ugyanakkor további havazásra és viharos szélre, óránként 70-75 kilométeres sebességű széllökésekre figyelmeztető sárga riasztás van érvényben vasárnap este 22 óráig Románia keleti felében, Hargita és Kovászna megye hegyvidéki részét is beleértve. Vasárnap pedig az Erdélyi Szigethegységtől délkeletre fekvő térségre is sárga figyelmeztetést adtak ki 18 óráig, az óránként 55-65 kilométeres széllökések és az 50 méter alá csökkenő látótávolság miatt.

A zord időjárás halálos áldozatokat is követelt már. Szombaton két idős ember fagyott meg, vasárnap délelőtt pedig egy 43 éves nőt találtak holtan saját udvarán az ország délkeleti részén.

A pénteki hóvihar miatt – amely a dobrudzsai megyékben több méteres hótorlaszokat emelt – még mindig járhatatlan 16 országút és a Bukarestet a tengerparttal összekötő A2-es autópálya jelentős része, három másik főutat pedig csak részlegesen nyitottak meg: a 7,5 tonnásnál nehezebb teherautók továbbra sem közlekedhetnek.
A vasúti közlekedést is csak részlegesen sikerült újraindítani a térségben: a Bukarest-Konstanca főútvonalon járnak már a vonatok, az alacsonyabb rangú pályaszakaszokon még nem, vasárnap újabb 48 járatot töröltek Románia délkeleti megyéiben.
Az elzárt településekre a mentőautók sem tudnak eljutni: vasárnap Konstanca megyében két nő is otthon hozta világra gyermekét, miközben a család telefon keresztül kapott tanácsokat a hóban elakadt mentőautó orvosától.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink