Elrajtolt a 29. Bálványosi nyári Szabadegyetem és Diáktábor

Az erdélyi kötődésű, sajátos hangzásvilágú Maszkura és a Tücsökraj fellépésével tegnap este megkezdődött Tusnádfürdőn a 29. Bálványosi nyári Szabadegyetem és Diáktábor, a Tusványos vasárnap hajnalig tartó rendezvénysorozata. A következő fellépő tegnap este Rúzsa Magdi volt.

Az Erdélyi Magyar Néppárt elnökét, Toró T. Tibort hallják:

A Tusványoson idén már csaknem harminc rendezvénysátor várja az érdeklődőket. A közéleti program híradónkkal egy időben (10 óra) indul, az első fórumot Hogyan tovább Európa? címmel rendezik meg. A hét folyamán számos külföldi szakértő, magyarországi és erdélyi politikus lesz jelen a tusnádfürdői pódiumbeszélgetéseken, a táborba várják a Kárpát-medencei magyar pártok vezetőit, szombaton pedig Orbán Viktor miniszterelnök részvételével rendeznek közéleti fórumot a koncertszínpad előtti sportpályán. A magyar országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Németh Zsolt nyilatkozott rádiónknak:

Ma reggel hivatalosan is megnyitották Tusnádfürdőn a 29. Bálványosi nyári Szabadegyetem és Diáktábort, melynek idei jelszava: Szenvedélyünk, Tusványos. Délelőtt megkezdődtek a tábor közéleti programjai is, az első fórum címe: Hogyan tovább Európa?

A hivatalos megnyitó előtt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár így nyilatkozott rádiónknak a magyar kormány nemzetpolitikai prioritásairól:

Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának elnöke, Vincze Loránt magyar nemzeti szempontból kedvezőnek tartja a pillanatot:

Boér Károly összeállítása.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink