Előzetes letartóztatásban marad Elena Udrea és Alina Bica

Két hónapos előzetes letartóztatásban van a Costa Rica-i Vilma Curling büntetés-végrehajtási központban Elena Udrea és Alina Bica – közölte a Costa Rica-i Interpol nyomozóiroda vezetője.

Gustavo Chinchilla sajtótájékoztatón elmondta: a hatályos jogszabályok értelmében a kiadatást kérő kormánynak két hónap áll rendelkezésére, hogy megtegye a kiadatáshoz szükséges hivatalos lépéseket. A fogvatartott személyeknek azonban jogukban áll kérelmezni, hogy a kiadatás ne történjen meg. Azt is elmondta: egyelőre nem jelenti a kiadatás akadályát, hogy egyik előzetes letartóztatásban levő személynek gyermeke van.

Elena Udrea ügyvédje, Veronel Rădulescu tegnap kifejtette: védencét nem fogják kiadni a Costa Rica-i hatóságok, mert kislánya Costa Rica-i állampolgár, és nem lehet elszakítani anyjától. Kijelentette, meggyőződése, hogy a bíróság tekintetbe fogja venni védence helyzetét, hogy mindössze 10 napos kislánya van, valamint azt is, hogy ideiglenesen menekültjogot kapott a közép-amerikai országban. Elena Udrea volt turisztikai minisztert június 5-én jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság a Bute-gála-perben. Elena Udreat vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés bűntettében találták vétkesnek.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ARANYSZALAGTÁR

Live Video

Partnereink