Elkészült a politikusok népszerűségi toplistája

Felmérték a politikusok és pártok népszerűségét. Ambrus Attila elemző úgy véli, hogy mivel közel van az elnökválasztás, ezért a közvéleménykutató intézetek megpróbálnak valamiféle előrejelzést találni.

Mint ismeretes az Avangarde friss felmérései szerint Klaus Iohannis államfő a legnépszerűbb politikus és továbbra is a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) van a legnagyobb a támogatottsága. A szociáldemokraták a szavazatok 46 százalékával nyernének, ha most vasárnap lennének a választások. A Nemzeti Liberális Pártra (PNL) a választók 25, a Liberálisok és Demokraták Szövetségre (ALDE) 7, a Mentsétek meg Romániára (USR) 6, az RMDSZ-re 5 százalék szavazna.

Ez a felmérés egy elég érdekes felmérés, ugyanis, noha teljes mértékben szakszerűnek tűnik, azért vannak olyan elemek, amelyek megkérdőjelezik ennek igazságtartalmát, hiszen hiányoznak a politikusok listájáról azok, akik valójában befolyásolják az ország politikai életének alakulását. – nyilatkozta a Brassói Lapok főszerkesztője, Ambrus Attila. Úgy véli a szakember, hogy az utóbbi idők interetnikus összecsapásai összehozzák a magyar választókat. Az RMDSZ 5 %-a némiképp megnyugtató, de figyelmeztető is lehet, hogy dolgozni kell és eredményeket kell felmutatni.

Az Avangarde telefonos felmérése az Antena3 megrendelésére augusztus 11-23. között készült 710 választókorú személy megkérdezésével. Ambrus Attilát kérdeztük a részletekről. Riporter, Magyari Izabella

Íme a politikusok toplistája:

Klaus Iohannis – 54
Mihai Tudose – 48
Călin Popescu Tăriceanu – 46
Adrian Năstase – 39
Mugur Isărescu – 39
Emil Constantinescu – 36
Dan Voiculescu – 34
Ion Iliescu – 29
Traian Băsescu – 23
Nicuşor Dan – 16

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT ERDÉLY!

Live Video

Partnereink