Éhségsztrájkolnak az Olténiai Energetikai Komplexum alkalmazottai

Éhségsztrájkba lépett ma reggel az Olténiai Energetikai Komplexum több alkalmazottja tiltakozásként amiatt, hogy a kormány még mindig nem hagyta jóvá az energetikai társaság költségvetés-kiegészítését.

Az Olténiai Bánya- és Energia Szakszervezet vezetője, Gabriel Căldăruşe szerint – vele együtt – 14 alkalmazott döntött a szélsőséges tiltakozási mód mellett. A büdzsé kiegészítésének késlekedése, a vállalat vezetősége által bejelentett jövendőbeli elbocsátások miatt aggódnak. Elmondta: elsősorban a béralapot kellene kiegészíteni. Hozzátette: nem a vezetőséggel szeretnének tárgyalni, mert a helyzet megoldása a kormány hatáskörébe tartozik. Egy kormányhatározatot kellene elfogadni, amit a munka- és a pénzügyminisztérium képviselőinek kellene aláírniuk.

Az ügy a munkaügyi tárcánál vesztegel, ahol négy nap alatt nem volt idő arra, hogy aláírják a dokumentumot – fejtette ki Gabriel Căldăruşe. Hangsúlyozta: a helyzetet a jelenlegi, nem a jövendőbeli kabinetnek kell rendeznie, és lehetőség van arra, hogy ülést hívjanak össze. Mint mondta, az energiaügyi miniszter megígérte nekik, hogy megoldják gondjaikat, akkor, amikor a tárca székhelyén találkoztak. A tiltakozók azt mondják, mindaddig nem hagynak fel az éhségsztrájkkal, amíg jóvá nem hagyják a költségvetés kiegészítését.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink