Egymillió támogatónál tart a Minority SafePack

A FUEN által összesített adatok szerint eddig egymillió uniós állampolgár támogatta aláírásával a Minority SafePack európai polgári kezdeményezést. Ez a becslés az online támogatások és a FUEN tagszervezetei és partnerei által papíron gyűjtött aláírások összesítéséből származik. A papírformájú aláírások mindenikét még nem ellenőrizték le a kampány koordinátorai, ezért emlékeztetnek: ez nem egy végeredmény, hanem csak egy becslés. Épp ezért nagyon fontos, hogy a kampány tovább folytatódjon egészen a határidőig, április 3-án éjfélig: csak akkor lehet biztos a Minority SafePack kampány sikere, ha kényelmesen túllépik az egymilliós határt.

Tíz tagállamban – Románia, Magyarország, Szlovákia, Lettország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Bulgária, Litvánia és Szlovénia – lépték át az országos küszöböt, és Olaszországban, Ausztriában és Lengyelországban is jó esély van erre a kampány zárultáig.

A polgári kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió lépéseket tegyen az őshonos nemzeti kisebbségek jogvédelme, valamint az unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése érdekében.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink