Egy napra ismét székely főváros lesz Marosvásárhely

Zavaró tényezők nélkül tarthatja meg ma a Székely Nemzeti Tanács Marosvásárhelyen a székely szabadság napját. A megemlékezés 16 órakor kezdődik a székely vértanúk emlékműjénél, majd ezt a Székelyföld területi autonómiája iránti igényének bejelentése követi. A kiáltványt a városon végigvonulva a prefektus hivatalához viszik.

Izsák Balázs a Székely Nemzeti Tanács elnöke korábban úgy nyilatkozott a székely szabadság napján benyújtott területi autonómia igénylés, nem más, mint egy olyan jog elismerése, amelyet a román állam Maros Magyar Autonóm Tartomány révén már egyszer, 1960-ban elfogadott. A mai marosvásárhelyi felvonuláson Tőkés László euró parlamenti képviselő, Jokin Sorron a Baszk Nemzeti Párt képviselője, Jordi Costa az Európai Katalán Demokrata Párt képviselője valamint több más elöljáró is jelezte részvételi szándékát.

Lucian Goga Maros megye prefektusa bejelentette a kiáltvány leadását követően elemezni fogják annak tartalmát és kijelölnek egy személyt, aki megfelelő kompetenciával fogja kezelni a dokumentumot.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÉRTSÜNK SZÓT

Live Video

Partnereink