Egy kosárpalánkkal kezdődött

Példátlan összefogásnak lehettünk szemtanúi a Maros megyei Erdőcsinádon, ahol szombaton egy multifunkcionális sportpálya építésébe vágott a helyi közösség. Kósa Ráksi Géza tanár kezdeményezését többen is felkarolták a helyiek közül, november negyedikére pedig közmunkát hirdettek az iskola egykori – már csak az emlékeiben salakos – pályára. A felhívást nem csak a helyi önkormányzat képviselői hallották meg, hanem olyan civilek is, akik első sorban ezt a közösségi élményt akarták átélni.

Egy nap alatt sikerült beállítani a pályát övező villanyoszlopokat, illetve teljesen egyenessé tenni a játékfelületet, amelyre sikerült kavicsot is szórni. Így hamarosan akár az aszfaltozás is elkezdődhet.

“Amikor majd lekapcsolódnak a pálya fényei, fejünk fölött már csak a csillagos ég lesz. Jól lehet alatta álmodozni” – nyilatkozta Kósa Ráksi Géza ötletgazda.

A következő riportban megszólalnak mindazok, akik részt vettek-vesznek a tervben, de azok a fiatalok is beszélnek, akik számára  épül elsősorban ez a pálya.

A riportot ide kattintva hallgathatják meg: egy-kosarpalankkal-kezdodott

További fényképek, videók itt.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

MIBEN SEGíTHETÜNK?

Live Video

Partnereink